12.29.2013

Σαλάτα Καίσαρα (Σίζαρς)

Σαλάτα καίσαρα












Υλικά:
1 μαρούλι κομμένο
1 μικρή ντομάτα κομμένη
1 μέτριο αγγούρι σε φέτες
100 γραμ. παρμεζάνα
300 γραμ. κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας λάδι
αλάτι και πιπέρι
Για το Ντρέσινγκ (1 αβγό, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, 4 φιλέτα αντζούγιας, 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)

Εκτέλεση:
Η συνταγή κάνει και για τη διατροφή Άτκινς.
Φτιάχνουμε πρώτα το ντρέσινγκ, χτυπώντας όλα τα υλικά της παρένθεσης στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, ενώ παράλληλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, για περίπου 10 λεπτά με λίγο πιπέρι και αλάτι. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια, το βάζουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά. Περιχύνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και η σαλάτα μας, είναι έτοιμη. Αν δε μας νοιάζει η Άτκινς, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο καλαμπόκι κονσέρβας.

Γλυκόξινο κοτόπουλο

Γλυκόξινο κοτόπουλο















Υλικά:
1 κ.σ. ελαιόλαδο 
500 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
1 καρότο κομμένο σε λεπτές φέτες 
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη
1 κίτρινη πιπεριά κομμένη  
1 πράσινη πιπεριά κομμένη  
1 κύβος κοτόπουλο
1 κονσέρβα ανανά 300 γραμ. περίπου 
1 κ.σ. σάλτσα σόγιας 
2 κ.σ. άσπρο ξύδι 
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι και ψήνουμε το κοτόπουλο για 10 περίπου λεπτά. Όταν το κοτόπουλο είναι έτοιμο, το βγάζουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια στο ίδιο τηγάνι, προσθέτουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το κύβο κοτόπουλο και το καρότο, ανακατεύοντας συνεχώς. Αφού τσιγαριστούν, προσθέτουμε όσο ανανά θέλουμε, ανάλογα με το πόσο γλυκά μας αρέσει. Μια καλή δόση είναι έξι φέτες ανανά ψιλοκομμένες. Χύνουμε το μισό ζωμό από τη κονσέρβα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Στο τέλος προσθέτουμε και τη σόγια και το ξύδι, καθώς και το αλατοπίπερο, να βράσουν για 3-4 λεπτά. Προσθέτουμε τέλος και το κοτόπουλο που έχουμε ήδη φτιάξει και το φαγητό μας μετά από 2 λεπτά, είναι έτοιμο.


12.19.2013

Παγωτό Oreo cheesecake



Oreo cheesecake






















Υλικά:
1 συσκευασία (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
250 γραμμ. philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
12 μπισκότα Oreo σπασμένα με το χέρι
125 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Σταδιακά ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με το χτύπημα γιατί τότε η κρέμα θα σφίξει πολύ και θα γίνει σαν βούτυρο. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν σχηματίζονται απαλές κορυφές στην επιφάνεια της. Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Την ώρα που κρυώνει η κουβερτούρα χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα να αφρατέψουν. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βγάζουμε τη χτυπημένη κρέμα από το ψυγείο. Σταδιακά την προσθέτουμε στο μίγμα τυριού-γάλακτος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε και αυτά. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα σε σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη και από πάνω περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίζουμε με μερικές ακόμα κουταλιές κρέμας και ξανά λίγη λιωμένη σοκολάτα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον να παγώσει καλά.

πηγή

12.16.2013

Σουφλέ σοκολάτας (γνήσιο μαύρο)

Σουφλέ σοκολάτας














Υλικά:
350 γραμμ. νερό
2 βανίλιες
130 γραμμ. κακάο
70 γραμμ. κουβερτούρα τριμμένη
2 ασπράδια αυγού
100 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το νερό και τη βανίλια σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε. Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα κακάο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως και να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Το βγάζουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη προσθέτουμε την κρέμα κακάο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τέλος και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάλι απαλά. Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες και ψήνουμε τα σουφλέ για 15' μέχρι να φουσκώσουν.

12.15.2013

Τυροκροκέτες με μυρωδικά

Τυροκροκέτες














Υλικά:
200 γραμ. γκούντα
200 γραμ. ρεγκάτο
200 γραμ. γραβιέρα
3 ασπράδια αυγών +1 κρόκο
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Μυρωδικά (δυόσμος, βασσιλικός, θυμάρι, μαντζουράνα)
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση:
Τρίβουμε όλα τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη.Προσθέτουμε τα αυγά και το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε πολύ καλά, προσθέτοντας και τα μυρωδικά που έχουμε παραπάνω, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
Έπειτα τα πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού, τα τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο επειδή είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με το ελαιόλαδο.

Φασολάδα

Φασολάδα












Υλικά:
Φασόλια 1/2 κιλό
2 κουτ. σόδα
1/2 ντοματοπολτός
1 πελτές ντομάτας
1/2 σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
1 κύβος λαχανικών
Μπαχαρικά (μπούκοβο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, γαρύφαλλο, κύμινο)

Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε τα φασόλια στο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει και 2 κουτ. σούπας σόδα. Αδειάζουμε το νερό και κάνουμε 3 διαδοχικά βρασίματα, αδειάζοντας συνεχώς το νερό.
Παράλληλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πελτέ και το χυμό ντομάτας, μαζί με όλα τα μπαχαρικά που είπαμε παραπάνω.
Όταν στο τρίτο βράσιμο, τελειώσουν τα φασόλια, τα βάζουμε σε μια άδεια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών με το ντοματοπολτό και το κύβο λαχανικών. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με νερό, ίσα να καλυφθούν τα φασόλια. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, ή μέχρι να δούμε δοκιμάζοντας, ότι μαλάκωσαν τα φασόλια μας.

Κορμός σοκολάτας ψυγείου

Κορμός ψυγείου













Υλικά:
1 βιτάμ
1 λίτρο γάλα
2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ
1 κουβερτούρα 500 γραμ.
8 κουταλιές κορν φλάουρ
10 κοφτές κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, διαλύουμε τη κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το βιτάμ.
Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με ζάχαρη και λίγο από το κρύο γάλα
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, μέσα στη κατσαρόλα με τη κουβερτούρα και ψηλώνουμε τη θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε και το διάλυμα από το μπολ.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Αφήνουυμε να κρυώσει λίγο και σε μια φόρμα, αρχίζουμε να στρώνουμε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Μετά από κάθε στρώση μπισκότα, ρίχνουμε και λίγη από τη κρέμα μας. Πιέζουμε μια νέα σειρά μπισκότα από πάνω και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
Αφού τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. 

Γκαράμ μασάλα

Πολλές σελίδες προσπαθούν να περιγράψουν τι είναι το γκαράμ μασάλα. Παρακάτω θα δούμε μια συνταγή, η οποία με απλά βήματα, εξηγεί πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας. Αποτελεί όπως θα δούμε στη συνέχεια, ένα μείγμα μπαχαρικών το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν σε όλα τα κρέατα και σίγουρα σε ότι κοκκινιστό πάμε να φτιάξουμε!


Γκαράμ μασάλα










Υλικά:
4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους
2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
2 κουτ. γλυκού κύμινο σε κόκκους
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο (μοσχοκάρφια)
2 ξυλαράκια κανέλας
1 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη

Εκτέλεση:

Το πρώτο που πρέπει να προσέξουμε, είναι ότι για να πετύχει η συνταγή μας, θα πρέπει να σωτάρουμε, χωρίς όμως λάδι τα παρακάτω υλικά: κόλιανδρο, πιπέρι, κύμινο, γαρύφαλο και κανέλα. 2 λεπτά αργότερα τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε όλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι, ώστε να τα αλέσουμε. Αφού αλεθεί είναι έτοιμο για χρήση και δε πρέπει να ξεχάσουμε να το φυλάξουμε σε δροσερό και αεροστεγές μέρος.

Κοτόπουλο με γκαράμ μασάλα και παρμεζάνα

Κοτόπουλο με γκαράμ μασάλα και τυρί









Υλικά:
Κοτόπουλο φιλέτο 1/2 κιλό
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια γκαράμ μασάλα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα ή πικορίνο
1 κύβος κοτόπουλο
1/2 κιλό τοματοπολτό
1/2 κουτ. Αλάτι
1/4 κουτ. Πιπέρι
1/2 κουτ. Θυμάρι
2 κουτ. Λάδι

Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από μισή ώρα

Εκτέλεση:
Ψήνουμε πρώτα το κοτόπουλο στο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουτ. λάδι, για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια βγάζουμε το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουτ. λάδι, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Βάζουμε παράλληλα το κύβο και το τοματοπλτό και ανακατεύουμε συνεχώς να μοιραστούν τα υλικά σε όλο το τηγάνι.  Προσθέτουμε στη συνέχεια το θυμάρι και ο κρασί μαζί με τις 2 κουταλιές γκαράμ μασάλα.  Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά της σάλτσας και να πάρει μια πηχτή μορφή.
Προς το τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί που έχουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε με ρύζι.