12.15.2013

Κορμός σοκολάτας ψυγείου

Κορμός ψυγείου













Υλικά:
1 βιτάμ
1 λίτρο γάλα
2 κουτιά μπισκότα πτι-μπερ
1 κουβερτούρα 500 γραμ.
8 κουταλιές κορν φλάουρ
10 κοφτές κουταλιές ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, διαλύουμε τη κουβερτούρα σε χαμηλή φωτιά, μαζί με το βιτάμ.
Σε ένα άλλο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ με ζάχαρη και λίγο από το κρύο γάλα
Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα, μέσα στη κατσαρόλα με τη κουβερτούρα και ψηλώνουμε τη θερμοκρασία. Μόλις αρχίσει να ζεσταίνεται ρίχνουμε και το διάλυμα από το μπολ.
Ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει σαν κρέμα.
Αφήνουυμε να κρυώσει λίγο και σε μια φόρμα, αρχίζουμε να στρώνουμε τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο. Μετά από κάθε στρώση μπισκότα, ρίχνουμε και λίγη από τη κρέμα μας. Πιέζουμε μια νέα σειρά μπισκότα από πάνω και επαναλαμβάνουμε το ίδιο μέχρι να μας τελειώσουν τα υλικά.
Αφού τελειώσουμε το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: