12.15.2013

Γκαράμ μασάλα

Πολλές σελίδες προσπαθούν να περιγράψουν τι είναι το γκαράμ μασάλα. Παρακάτω θα δούμε μια συνταγή, η οποία με απλά βήματα, εξηγεί πως μπορούμε να το φτιάξουμε μόνοι μας. Αποτελεί όπως θα δούμε στη συνέχεια, ένα μείγμα μπαχαρικών το οποίο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σχεδόν σε όλα τα κρέατα και σίγουρα σε ότι κοκκινιστό πάμε να φτιάξουμε!


Γκαράμ μασάλα










Υλικά:
4 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε κόκκους
2 κουτ. γλυκού μαύρο πιπέρι σε κόκκους
2 κουτ. γλυκού κύμινο σε κόκκους
2 κουτ. γλυκού μπούκοβο
2 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο (μοσχοκάρφια)
2 ξυλαράκια κανέλας
1 κουτ. γλυκού κάρυ σε σκόνη

Εκτέλεση:

Το πρώτο που πρέπει να προσέξουμε, είναι ότι για να πετύχει η συνταγή μας, θα πρέπει να σωτάρουμε, χωρίς όμως λάδι τα παρακάτω υλικά: κόλιανδρο, πιπέρι, κύμινο, γαρύφαλο και κανέλα. 2 λεπτά αργότερα τα βγάζουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε όλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στο μούλτι, ώστε να τα αλέσουμε. Αφού αλεθεί είναι έτοιμο για χρήση και δε πρέπει να ξεχάσουμε να το φυλάξουμε σε δροσερό και αεροστεγές μέρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: