12.15.2013

Κοτόπουλο με γκαράμ μασάλα και παρμεζάνα

Κοτόπουλο με γκαράμ μασάλα και τυρί









Υλικά:
Κοτόπουλο φιλέτο 1/2 κιλό
1 πράσινη πιπεριά
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλάκια γκαράμ μασάλα
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
100 γραμ. τριμμένη παρμεζάνα ή πικορίνο
1 κύβος κοτόπουλο
1/2 κιλό τοματοπολτό
1/2 κουτ. Αλάτι
1/4 κουτ. Πιπέρι
1/2 κουτ. Θυμάρι
2 κουτ. Λάδι

Χρόνος προετοιμασίας: Λιγότερο από μισή ώρα

Εκτέλεση:
Ψήνουμε πρώτα το κοτόπουλο στο αντικολλητικό τηγάνι με 1 κουτ. λάδι, για 10 περίπου λεπτά. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι.
Στη συνέχεια βγάζουμε το κοτόπουλο και στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε 1 κουτ. λάδι, τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και το κρεμμύδι για 2 λεπτά. Βάζουμε παράλληλα το κύβο και το τοματοπλτό και ανακατεύουμε συνεχώς να μοιραστούν τα υλικά σε όλο το τηγάνι.  Προσθέτουμε στη συνέχεια το θυμάρι και ο κρασί μαζί με τις 2 κουταλιές γκαράμ μασάλα.  Βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να φύγουν τα υγρά της σάλτσας και να πάρει μια πηχτή μορφή.
Προς το τέλος προσθέτουμε το τριμμένο τυρί που έχουμε και ανακατεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να λιώσει.
Σερβίρουμε με ρύζι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: