12.15.2013

Φασολάδα

Φασολάδα












Υλικά:
Φασόλια 1/2 κιλό
2 κουτ. σόδα
1/2 ντοματοπολτός
1 πελτές ντομάτας
1/2 σκόρδο
1 μέτριο κρεμμύδι
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
1 κύβος λαχανικών
Μπαχαρικά (μπούκοβο, μπαχάρι, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, θυμάρι, γαρύφαλλο, κύμινο)

Εκτέλεση:
Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε τα φασόλια στο νερό, στο οποίο έχουμε προσθέσει και 2 κουτ. σούπας σόδα. Αδειάζουμε το νερό και κάνουμε 3 διαδοχικά βρασίματα, αδειάζοντας συνεχώς το νερό.
Παράλληλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο και τα σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το πελτέ και το χυμό ντομάτας, μαζί με όλα τα μπαχαρικά που είπαμε παραπάνω.
Όταν στο τρίτο βράσιμο, τελειώσουν τα φασόλια, τα βάζουμε σε μια άδεια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών με το ντοματοπολτό και το κύβο λαχανικών. Στη συνέχεια συμπληρώνουμε με νερό, ίσα να καλυφθούν τα φασόλια. Ψήνουμε για περίπου μια ώρα, ή μέχρι να δούμε δοκιμάζοντας, ότι μαλάκωσαν τα φασόλια μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: