12.15.2013

Τυροκροκέτες με μυρωδικά

Τυροκροκέτες














Υλικά:
200 γραμ. γκούντα
200 γραμ. ρεγκάτο
200 γραμ. γραβιέρα
3 ασπράδια αυγών +1 κρόκο
3 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
Μυρωδικά (δυόσμος, βασσιλικός, θυμάρι, μαντζουράνα)
ελάχιστο αλάτι και πιπέρι
Καλαμποκέλαιο


Εκτέλεση:
Τρίβουμε όλα τα τυριά στο χοντρό του τρίφτη.Προσθέτουμε τα αυγά και το κορν φλάουρ, αλάτι και πιπέρι. Στη συνέχεια, ζυμώνουμε πολύ καλά, προσθέτοντας και τα μυρωδικά που έχουμε παραπάνω, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και τα αφήνουμε για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
Έπειτα τα πλάθουμε σε μπαλάκια στο μέγεθος του καρυδιού, τα τηγανίζουμε σε καυτό καλαμποκέλαιο επειδή είναι πιο ελαφρύ σε σχέση με το ελαιόλαδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: