12.16.2013

Σουφλέ σοκολάτας (γνήσιο μαύρο)

Σουφλέ σοκολάτας














Υλικά:
350 γραμμ. νερό
2 βανίλιες
130 γραμμ. κακάο
70 γραμμ. κουβερτούρα τριμμένη
2 ασπράδια αυγού
100 γραμμ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το νερό και τη βανίλια σε μια μικρή κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε. Μόλις το νερό βράσει, προσθέτουμε τη μισή ποσότητα κακάο και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Προσθέτουμε και την υπόλοιπη ποσότητα κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί πλήρως και να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα. Το βγάζουμε στην άκρη.
Στη συνέχεια χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Προσθέτουμε σταδιακά τη ζάχαρη. Μόλις η μαρέγκα είναι έτοιμη προσθέτουμε την κρέμα κακάο. Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν όλα τα υλικά. Ρίχνουμε τέλος και την τριμμένη κουβερτούρα και ανακατεύουμε πάλι απαλά. Μοιράζουμε το μίγμα στις φόρμες και ψήνουμε τα σουφλέ για 15' μέχρι να φουσκώσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: