12.29.2013

Σαλάτα Καίσαρα (Σίζαρς)

Σαλάτα καίσαρα












Υλικά:
1 μαρούλι κομμένο
1 μικρή ντομάτα κομμένη
1 μέτριο αγγούρι σε φέτες
100 γραμ. παρμεζάνα
300 γραμ. κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες
λίγο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας λάδι
αλάτι και πιπέρι
Για το Ντρέσινγκ (1 αβγό, 1 σκελίδα σκόρδο, 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού, 1 κουτ. σούπας μουστάρδα, 4 φιλέτα αντζούγιας, 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)

Εκτέλεση:
Η συνταγή κάνει και για τη διατροφή Άτκινς.
Φτιάχνουμε πρώτα το ντρέσινγκ, χτυπώντας όλα τα υλικά της παρένθεσης στο μπλέντερ.
Στη συνέχεια κόβουμε τα λαχανικά σε ένα μπολ, ενώ παράλληλα τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, για περίπου 10 λεπτά με λίγο πιπέρι και αλάτι. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και στη συνέχεια, το βάζουμε στο μπολ με τα άλλα υλικά. Περιχύνουμε από πάνω το ντρέσινγκ και η σαλάτα μας, είναι έτοιμη. Αν δε μας νοιάζει η Άτκινς, μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο καλαμπόκι κονσέρβας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: