1.03.2014

Αρακάς με μπαχαρικά

Αρακάς













Υλικά:
1/2 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη
1/2 ποτήρι του κρασιού κόκκινο κρασί
600 γραμ. αρακάς
1 κ. γ. αλάτι
1 κ. γλ. πιπέρι
1/2 κ. γλ. κύμινο
1 κ. γλ. θυμάρι
1 κύβος λαχανικών
1 ποτήρι του κρασιού σάλτσα ντομάτας
νερό
λάδι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα. Στη συνέχεια σβήνουμε με κόκκινο κρασί.
Προσθέτουμε τον αρακά, τα μπαχαρικά, τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Βάζουμε τόσο νερό, όσο χρειάζεται να καλυφθεί ο αρακάς. Ρίχνουμε στη συνέχεια και το κύβο λαχανικών.
Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και ελέγχουμε δοκιμάζοντας τον αρακά. Τον κατεβάζουμε από τη φωτιά, μόνο εάν είναι τόσο μαλακός όσο θέλουμε. Αν μας φανεί σκληρός, προσθέτουμε κι άλλο νερό, αν το έχει 'πιει', αφήνοντάς τον να βράσει.
Τη συνταγή προτείνει η Αμαλία

Δεν υπάρχουν σχόλια: