1.04.2014

Σουτζουκάκια με γκαράμ μασάλα

Σουτζουκάκια γκαράμ μασάλα
















Υλικά:
1 κ. κιμάς ανάμεικτος
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
100 γραμ. ψωμί
1 σφηνάκι κόκκινο κρασί
2 κ. γλ. γκαράμ μασάλα (η συνταγή υπάρχει σε προηγούμενη ανάρτηση)
2 αβγά
2 κουτ. σούπας λάδι
Για τη σάλτσα:
2 κουτιά ντοματοπολτό (των 500 γραμ.)
1 κύβος λαχανικών
1 πελτές (70 γραμ.)
1 σκελίδα σκόρδο
αλάτι και πιπέρι
1 κ. γλ. κύμινο
1/2 κ. γλ. μπαχάρι

Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά για να φτιάξουμε τα σουτζουκάκια. Μπορούμε να μουλιάσουμε το ψωμί στο κόκκινο κρασί και στη συνέχεια να το βάλουμε στο μείγμα μας.
Στη συνέχεια αφήνουμε το μείγμα στην άκρη για 10 λεπτά να δέσει.
Για να φτιάξουμε τη σάλτσα, ανακατεύουμε τα υλικά που αναφέρονται παραπάνω. Αφού βράσουν για 10 λεπτά περίπου, μπορούμε να βάλουμε τα σουτζουκάκια τα οποία ήδη έχουμε αρχίσει να τηγανίζουμε σε λίγο λάδι γυρίζοντάς τα και από τις 2 πλευρές. Τα τσιγαρίζουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να ψηθούν τελείως. Μπορούμε να τα κάνουμε μακρόστεναή σαν μικρά μπιφτέκια. Όταν είναι έτοιμα, τα βάζουμε στη σάλτσα μας και τα αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή θερμοκρασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: