6.20.2020

Μοτσαρέλα στικς

Υλικά:
Μισό κιλό τυρί μοτσαρέλα κομμάτι
200 γραμ αλεύρι
50 γραμ φρυγανιά θρυμματισμένη
2 αβγά
1  κουτ. σούπας γάλα
500 ml ηλιέλαιο
Μπαχαρικά: Τριμμένο σκόρδο, τριμμένο κρεμμύδι, βασιλικό, θυμάρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το λάδι σε ένα βαθύ κατσαρολάκι. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια στικς της επιλογής μας. Παίρνουμε 3 διαφορετικά βαθιά πιάτα και ρίχνουμε στο ένα το αλεύρι, στο άλλο τα αβγά χτυπημένα με το γάλα και στο τρίτο την τριμμένη φρυγανιά με τα μπαχαρικά μας.
Παίρνουμε κάθε ένα στικ που κόψαμε και το βρέχουμε κάτω από τη βρύση και το βουτάμε με σειρά, πρώτα στο πιάτο με το αλεύρι, μετά στα αβγά και τέλος στη φρυγανιά. Στη συνέχεια βάζουμε κάθε στικ με προσοχή στο καυτό λάδι και τηγανίζουμε για περίπου 1 λεπτό. Τα στικ μας είναι έτοιμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: