5.10.2020

Κέικ καρότου-μήλου, χωρίς ζάχαρη νηστίσιμο

Κέικ καρότο-μήλο














Υλικά:
220 γρ. (καθαρό βάρος) καρότα, καθαρισμένα
220 γρ. (καθαρό βάρος) μήλα της αρεσκείας μας, καθαρισμένα
200 ml ελαιόλαδο
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
2 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
50 ml χυμός λεμονιού
1 κουτ. γλυκού (κοφτό) σόδα μαγειρική (σκόνη)
2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Εκτέλεση:
Πολτοποιούμε τα καρότα και τα μήλα στο μούλτι. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το λάδι, τα μπαχαρικά, τη φρυγανιά και τα ανακατεύουμε με τα καρότα και τα μήλα. Στη συνέχεια βάζουμε τη σόδα με το λεμόνι σε ένα φλιτζάνι και προσέχουμε γιατί θα αφρίσει. Το ρίχνουμε στο μείγμα και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ φτιάχνοντας μια μαλακή ζύμη. Το βάζουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ελέγχουμε το πότε θα είναι έτοιμο να βγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: