7.15.2014

Χοιρινό με σάλτσα κεράσι

Χοιρινό με σάλτσα κεράσι














Υλικά:
1 κουτ. σουπ. κόλιανδρος
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 λεμόνι
4 κουτ. ελαιόλαδο για τη μαρινάδα
1 κ. χοιρινό σε μπουκιές ή φιλέτο
200 γρ. κεράσια χωρίς το κουκούτσι,κομμένα στη μέση
πιπεριές χρωματιστές (κατά βούληση)
15 ml. ελαιόλαδο για τη σάλτσα
1 κουτ. σουπ. Worchester σάλτσα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Προθερμαίνουμε το φούρνο. Μετά σε ένα μεγάλο μπόλ αναμιγνύουμε το μισό κόλιανδρο, το μισό κρεμμύδι,το μισό χυμό λεμονιού και το λάδι.Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το χοιρινό φιλέτο. Μαρινάρουμε για 15 περίπου λεπτά.
Σε ένα άλλο μπολ,αναμιγνύουμε το υπόλοιπο κόλιανδρο,το υπόλοιπο κρεμμύδι, το λεμόνι, τα κεράσια, τις πιπεριές και το ελαιόλαδο.Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε ελαφρά.
Αφαιρούμε το κρέας απο τη μαρινάδα και το αλατοπιπερώνουμε.Τοποθετούμε το κρέας σε ένα ταψί.
Ψήνουμε το κρέας στο τηγάνι για όσο χρόνο χρειαστεί, περίπου 20 λεπτά συνήθως και προς το τέλος προσθέτουμε και τη σάλτσα. Τα αφήνουμε να πα΄ρουν μια βράση για 5 περίπου λεπτά, ή μέχρι να πήξει η σάλτσα. Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: