7.13.2014

Χοιρινό φιλέτο μεθυσμένο με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου

Χοιρινό με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου 


















Υλικά:
1 κιλό χοιρινό φιλέτο (ψαρονέφρι κατά προτίμηση)
ένα ποτηράκι κρασί
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος 
4 εκατοστά κομμάτι τζίντζερ τριμμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
125 ml κέτσαπ
60 ml μαύρο ρούμι
1 κ.σ. Worcestershire σος
3 κ.σ. μηλόξυδο
1 κ.γ. μουστάρδα Dijon
80 ml νερό
½ κουταλάκι του γλυκού τσίλι
50 γραμ. μαύρη ζάχαρη
μισό κουτ. σούπας πάπρικα
μισό κουτ. σούπας κύμινο 
μισό κουτ. σούπας μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το χοιρινό φιλέτο και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια το αφήνουμε να ψηθεί για 15 λεπτά περίπου. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το σβήνουμε με το κρασί.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη σάλτσα. Τσιγαρίζουμε το τζίντζερ μαζί με το σκόρδο για 2 λεπτά και μετά προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά της σάλτσας. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά, μέχρι να σφίξει το μείγμα και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο παραπάνω νερό.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη περιχύνουμε το χοιρινό με τη σάλτσα και σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες και ψητά λαχανικά

Δεν υπάρχουν σχόλια: