7.02.2014

Μακαρόνια με καπνιστή μπριζόλα

Μακαρόνια με καπνιστή μπριζόλα














Υλικά:
300 γρ. καπνιστή μπριζόλα
 1 μέτριο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
200 γραμ. κομμένα σε φέτες μανιτάρια:
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο:
1 σκελίδα σκόρδο
1 ποτηράκι κόκκινο κρασί
1 κουτί ντομάτα στο τρίφτη
μισό κουταλάκι θυμάρι, ρίγανη, βασιλικό
1 κουταλάκι  Ζάχαρη
500 γραμ. μακαρόνια
Τριμμένο τυρί
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι με την μπριζόλα. Προσθέτετε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζετε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά για 3 - 4 λεπτά, να μαραθούν τα μανιτάρια.
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να βράσει και να εξατμιστεί. Τότε προσθέτετε και τις ντομάτες, τα αρωματικά, αλατοπίπερο και την ζάχαρη. Χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε την σάλτσα να βράσει και να δέσει.
Εν τω μεταξύ βράζετε σε μπόλικο αλατισμένο νερό τα μακαρόνια, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Τα στραγγίζετε και τα ρίχνετε στην δεμένη σάλτσα. Ανακατεύετε πάνω από τη φωτιά και μόλις ξεκινήσει να βράζει, είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: