2.04.2014

Μπανόφι

Μπανόφι











Υλικά:
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
1 κουτί μπισκότα
1 κρέμα γάλακτος 200 ml
50 γραμ. ζάχαρη
150 γραμ. βιτάμ
2 μπανάνες
κανέλα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Βράζουμε για 3 ώρες περίπου το ζαχαρούχο γάλα με τη συσκευασία του όπως είναι σε μια κατσαρόλα ή για 1,5 ώρα σε χύτρα ταχύτητας. Όταν είναι έτοιμο πρέπει να έχει καραμελώσει, θα είναι σαν υγρή καραμέλα.
Στη συνέχεια τρίβουμε το μπισκότο στο μούλτι και προσθέτουμε το βιτάμ που είχαμε ήδη αρχίσει να λιώνουμε σε ένα τηγάνι.
Βάζουμε το μπισκότο με το βιτάμ για βάση σε όσα μπολ έχουμε ανάλογα με τη ποσότητα των μπισκότων. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη καραμέλα που έχει βραστεί. Μαζί με τη καραμέλα βάζουμε και κομμάτια μπανάνας.
Τέλος προσθέτουμε τη σαντιγί την οποία φτιάξαμε χτυπώντας τη κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη. Αν θέλουμε τρίβουμε λίγη κανέλα πάνω στη σαντιγί.
Το γλυκό μας είναι έτοιμο και αποτελείται από 3 στρώσεις (μπισκότο, μπανάνα-καραμέλα, σαντιγί)

Δεν υπάρχουν σχόλια: