2.10.2014

Χοιρινό με πορτοκάλι

Χοιρινό με πορτοκάλι











Υλικά:
1 κούπα χυμό πορτοκάλι (3 περίπου μέτρια πορτοκάλια)
1 ποτήρι ζεστό νερό
1 μέτριο κρεμμύδι
4 γαρύφαλλα
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά μέλι
3 κουτ. λάδι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρέας για 4-5 λεπτά στη κατσαρόλα μαζί με το λάδι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να τσιγαριστούν και αυτά.  Προσθέτουμε το χυμό, αλάτι, πιπέρι και το νερό. Εδώ εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο δεντρολίβανο. Κλείνουμε τη κατσαρόλα με το καπάκι και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα. Λίγο πριν τελειώσουμε βάζουμε και το μέλι να δέσει με τη σάλτσα. Αν η σάλτσα δεν έχει πήξει ακόμη, αφήνουμε ανοιχτό το καπάκι να εξατμιστεί. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: