1.22.2014

Ρύζι κρασάτο με σαφράν

Ρύζι κρασάτο με σαφράν












Υλικά:
300 γραμ. ρύζι σπυρωτό
500 γραμ νερό (αν χρειαστεί συμπληρώνουμε)
100 ml κρασί
αλάτι
πιπέρι
1 κύβος βοδινού
σαφράν σκόνη (1/5 του κουταλιού)
3 κουταλιές λάδι

Εκτέλεση:
Στην κατσαρόλα βάζουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι ανακατεύοντας μέχρι να λαδώσει καλά το ρύζι.Στη συνέχεια δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το κρασί αφήνοντας το να απορροφηθεί και μετά βάζουμε και το νερό όσο χρειαστεί μέχρι να καλυφθεί το ρύζι. Δε ξεχνάμε να ανακατεύουμε παράλληλα συνεχώς. Βάζουμε μετά το αλάτι ,το πιπέρι,το σαφράν, και ανακατεύουμε κλείνοντας το καπάκι.Αφήνουμε να απορροφήσει το νερό και ανακατεύουμε ώστε να μη κολλήσει το ρύζι μας. Αφού το νερό απορροφηθεί, το βγάζουμε από την φωτιά και σε λίγη ώρα είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: