1.12.2014

Μοσχαράκι κοκκινιστό

Μοσχαράκι κοκκινιστό













Υλικά:
2 κιλά μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια
1 κιλό κρεμμύδια μικρά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
500 γραμ. χυμό ντομάτας
2 κουταλάκια του γλ. πελτέ
1 κύβος βοδινού
3 φύλλα δάφνης
1/4 κ.γ. μπαχάρι
1/4 κ.γ μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/4 κ.γ. κανέλα τριμμένη
100 γραμ. κόκκινο κρασί
5 κουτ. λάδι
1 πορτοκάλι
νερο
αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση:
Παίρνουμε το κρέας και το τσιγαρίζουμε στο λάδι. Βγάζουμε το κρέας απο την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε τα δύο κρεμμύδια και το σκόρδο και ρίχνουμε μέσα ξανά το κρέας.
Ρίχνουμε το κρασί, το μοσχοκάρυδο, την κανέλλα, το χυμό απο το πορτοκάλι και την μία πορτοκαλόφλουδα και αφήνουμε το κρέας να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά με ανοιχτή κατσαρόλα. Προσθέτουμε στη συνέχεια το κύβο, τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι.Μετά ρίχνουμε την ντομάτα και τον πελτέ, το νερό, ώστε να καλυφθεί το κρέας και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει.
Στη συνέχεια καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα τσιγαρίζουμε στο τηγάνι με λάδι για να πάρουν χρώμα και να καραμελώσουν. Έπειτα τα ρίχνουμε μέσα στο κρέας και κλείνουμε τη κατσαρόλα με καπάκι, μέχρι να ψηθεί το φαγητό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: