12.19.2013

Παγωτό Oreo cheesecake



Oreo cheesecake






















Υλικά:
1 συσκευασία (397 γραμμ.) ζαχαρούχο γάλα
500 γραμμ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά κρύα
250 γραμμ. philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
12 μπισκότα Oreo σπασμένα με το χέρι
125 γραμμ. κουβερτούρα σε κομμάτια

Εκτέλεση:
Με το μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει. Σταδιακά ανεβάζουμε την ταχύτητα του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει. Προσέχουμε να μην το παρακάνουμε με το χτύπημα γιατί τότε η κρέμα θα σφίξει πολύ και θα γίνει σαν βούτυρο. Καταλαβαίνουμε ότι είναι έτοιμη όταν σχηματίζονται απαλές κορυφές στην επιφάνεια της. Βάζουμε τη σαντιγί στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά. Την ώρα που κρυώνει η κουβερτούρα χτυπάμε το τυρί κρέμα μαζί με το ζαχαρούχο γάλα να αφρατέψουν. Σταματάμε τη λειτουργία του μίξερ και βγάζουμε τη χτυπημένη κρέμα από το ψυγείο. Σταδιακά την προσθέτουμε στο μίγμα τυριού-γάλακτος και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις να ενωθούν τα υλικά. Τέλος ρίχνουμε τα σπασμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε και αυτά. Ρίχνουμε μερικές κουταλιές από την κρέμα σε σκεύος κατάλληλο για την κατάψυξη και από πάνω περιχύνουμε με λίγη λιωμένη σοκολάτα. Συνεχίζουμε με μερικές ακόμα κουταλιές κρέμας και ξανά λίγη λιωμένη σοκολάτα. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Τοποθετούμε το σκεύος στην κατάψυξη για 6 ώρες τουλάχιστον να παγώσει καλά.

πηγή

1 σχόλιο:

Vasilis είπε...

Sygnomi, mipos yparhei kapoia syntagi gia milkshake? Kata protimisi megali posotita. Kano ena party me kati Gallous filous mou kai theloume na fame milkshake. Efharisto.