4.30.2019

Μπιφτέκια τηγανητά ή φούρνου

Μπιφτέκια τηγανητά ή φούρνου













Υλικά
1 κ. κιμάς
2 αβγά
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
250 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
100 ml λάδι
λίγο νερό
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση
Ανακατεύουμε σε μια λεκάνη τον κιμά και τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα αβγά, το λάδι. Αφού ανακατέψουμε, προσθέτουμε τη τριμμένη φρυγανιά και αν χρειαστεί παραπάνω το βλέπουμε στο ανακάτεμα να είναι μια πηχτή μάζα. Βάζουμε και λίγο νερό και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί στο ψυγείο. Αν χρειαστεί να γίνει πιο αφράτο το μείγμα, προσθέτουμε λίγο λάδι. Ψήνουμε σε φούρνο ή στο τηγάνι με προσοχή σε χαμηλή φωτιά, ώστε να ψηθούν και από μέσα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: