1.31.2017

Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπρόκολο

Κοτόπουλο με μανιτάρια και μπρόκολο

















Υλικά:
μισό κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μπουκιές
200 γραμ. μπρόκολο κομμένο σε κομμάτια
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Για τη σος:
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ
2 κουτ. γλυκού σησαμέλαιο
μισό κουτ. σούπας σάτσα σόγιας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
50 γραμ. ζωμός κότας
50 γραμ. αλεύρι

Εκτέλεση:
Αρχικά ψήνουμε τις κοτομπουκιές μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε το λάδι και μετά όσο αλάτι και πιπέρι ταιριάζει στις γεύσεις μας. Αποσύρουμε και στο ίδιο τηγάνι, αφού βάλουμε λίγο λάδι, ρίχνουμε τα μανιτάρια μέχρι να τσιγαριστούν και στη συνέχεια το μπρόκολο. Αποσύρουμε μόλις πάρουν λίγο χρώμα και στο ίδιο τηγάνι, ετοιμάζουμε τη σάλτσα/σος. Ρίχνουμε πρώτα το ψιλοκομμένο σκόρδο και στη συνέχεια το τζίντζερ. Κατόπιν τη σάλτσα σόγιας και τη ζάχαρη, το σησαμέλαιο, το ζωμό κότας και τέλος το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και μόλις δέσει η σάλτσα μας, ρίχνουμε ξανά τα πρώτα υλικά που φτιάξαμε και ανακατεύουμε όλα μαζί. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: