6.18.2019

Κέικ ανάμεικτο

Κέικ ανάμεικτο













Υλικά:
250 γραμ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
4 αυγά μέτρια
250 γραμ. φαρινάπ
1 βανίλια
3 κουτ. σούπας κακάο

Εκτέλεση:
Προθερμάινουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Στη συνέχεια βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ και χτυπάμε στο μίξερ το βιτάμ με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια ρίχνουμε τα αβγά ένα-ένα και καθαρίζουμε από τα τοιχώματα το μείγμα ώστε να ανακατευτεί σε όλα τα σημεία του καλα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τη φαρινάπ και όταν είναι έτοιμο το ρίχνουμε στη φόρμα. Κρατάμε περίπου το 1/3 της ποσότητας και προσθέτουμε το κακάο, ανακατετύουμε και το ρίχνουμε πάνω στο μείγμα που βρίσκεται ήδη στη φόρμα. Προσέχουμε να υπάρχει μια ομοιομορφία στο ύψος του κέικ ώστε να ψηθεί ομοιόμορφα και ψήνουμε για 40 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: