8.15.2017

Ντόνατς (Donuts)

Σπιτικά Ντόνατς




















Υλικά:
400 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
8 γραμ. ξερή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
λάδι για τηγάνισμα (κατά προτίμηση όχι ελαιόλαδο)

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και τη βανίλια, ανακατεύουμε και προσθέτουμε σταδιακά νερό, τόσο ώστε να αρχίσει να σχηματίζεται μια ζύμη η οποία δε θα κολλάει στα χέρια. Αν έγινε περισσότερο νερουλή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και συνεχίζουμε. Αφήνουμε τη ζύμη να σταθεί για μια ώρα περίπου σε ζεστό μέρος.
Πλάθουμε στη συνέχεια μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού περίπου και τα φτιάχνουμε σαν κουλουράκια. Τα αφήνουμε μισή ώρα περίπου να φουσκώσουν ξανά και στη συνέχεια τα βάζουμε σε ζεσταμένο λάδι πχ ηλιέλαιο ή σογιέλαιο καθώς το ελαιόλαδο θα τα βαρύνει στη γεύση. Τηγανίζουμε για 1 λεπτό σε κάθε μεριά ή μέχρι να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
Σερβίρουμε με μέλι/κανέλα, ή μερέντα, ή maple syrup, ή απλά με ζάχαρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: