Χοιρινό με μέλι και εσπεριδοειδή |
Υλικά
1 κιλό χοιρινό κρέας από μπούτι χωρίς κόκκαλοχυμός από 3 πορτοκάλια
χυμός από 1 λεμόνι
1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. σούπας μέλι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο
1 κουτ. γλυκού κύμινο
1 κουτ. γλυκού ρίγανη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
2 κουτ. σούπας μέλι
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, ανακατεύοντας το πορτοκάλι, το λεμόνι, τα μπαχαρικά και το λάδι. Στη συνέχεια μαρινάρουμε το κρέας για 2 ώρες περίπου. Καλό είναι ειδικά αν κάνει ζέστη να το βάλουμε στο ψυγείο. Επίσης είναι βολικό να έχουμε πάρει το χοιρινό κομμένο σε μπουκιές ή σε λεπτές φέτες. Βγάζουμε το κρέας από το ψυγείο και στραγγίζουμε τη σάλτσα του και τη κρατάμε σε ένα άλλο δοχείο. Τσιγαρίζουμε το κρέας με το κρεμμύδι στο τηγάνι προσθέτοντας και λίγο λάδι. Το αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να ψηθούν όλες οι πλευρές του κρέατος. Προσθέτουμε στη συνέχεια και την υπόλοιπη σάλτσα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά. Εναλλακτικά θα μπορούσαμε να το βάλουμε στο φούρνο μέσα στη γάστρα για περίπου 1.30 ώρα στους 180 βαθμούς. Λίγο πριν τελειώσουμε το ψήσιμο και στις 2 περιπτώσεις, περιχύνουμε με μέλι το κρέας μας. Συνοδεύουμε με ρύζι ή όποιον άλλο υδατάνθρακα προτιμάμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου